Råd/Vägledning

Säker betalning med Klarna/Payson/Swish - Trygg handel - Frakt från 19 kr   

Många frågar: ”Hur svårt är det att montera ett Nookbox hemlarm själv?”

Det är inte så svårt att montera om du är lite händig och gillar att göra inställningar via appar, eller webbbaserade program. Med bra instruktioner som finns blir det lättare. Du spar även pengar om du installerar själv och får kunskap som är bra att ha. 

Vill du inte montera själv så kan vi eller någon av våra professionella samarbetsparners hjälpa dig med montering och hur du handhar Nookbox systemet. Läs mer under: Vi hjälper dig med montering och ditt smarta hem.

Se hur du installerar Nookbox:

Om du prövar att installera själv har du all hjälp via Nookbox installationsmanualen som guidar dig igenom installationen steg för steg. Via NookBox portalen gör du en konfigurering av enheten. Detektorerna kan monteras med medföljande dubbelhäftande skruv. Det är bra att ha en trappstege, ett par skruvmejslar, en mindre avbitartång och en syl/borr till hands.

Uppkoppling mot Ethernet

Placera din hemlarmsgateway (centralenheten) gärna i närheten till din router och i ett larmat område. Detta höjer säkerheten ytterligare. Din hemlarmsgateway behöver tillgång till vägguttag 220v samt Ethernet uttag med bredbandsanslutning. Saknar du fast bredband kan mobilt bredband med en 4G router som har Ethernet uttag användas. Notera att din gateway av säkerhetsskäl inte kan anslutas via WiFi. Användarguiden ger dig all den information du behöver för att hantera larmet och hemautomationskomponenter och dess olika funktioner. Om du installerar själv kan du få Nookboxssysemet helt open source.

Hur du konfigurerar Netmore SIM-kortet M2M och Teletec M2M Larm IP som backup i Nookbox

Med ett SIM kort får du en backup via mobilnät om bredbandsanslutning tillfälligt inte fungerar (GSM-anslutningen är inte avsett att användas permanent).

  1. Logga in i på din personliga https://mynookbox.com/home/security.html
  2. Välj inställningar och logga in med installatörspinkod
  3. Välj GSM
  4. Kryssa för simkortsavkänning "På"
  5. under APN fyller du i data.rewicom.net (Teletec M2M Larm IP. Aktuellt APN står på SIM kortet)
  6. För att veta att det fungarar ska efter Operatör stå, tex TELIA S
  7. Under RSSI ska en siffra stå, tex 9. 
  8. SIM kortet fungerar nu som kommunikationsbackup

Mer hjälp med installation - NookBox portalen:

https://www.getnookbox.com/sv/support-2/

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Vägledning
Handla
Information
Moms visas: