Råd/Vägledning

Säker betalning med Klarna/Payson/Swish - Trygg handel - Frakt från 19 kr   

Många frågar: ”Hur svårt är det att montera ett Ajax system själv?”

Det är inte så svårt att montera om du är lite händig och gillar att göra inställningar via appar. Med bra instruktioner som finns blir det lättare. Du spar även pengar om du installerar själv och får kunskap som är bra att ha. 

Om du inte monterar själv så hjälper vi eller någon av våra professionella samarbetsparners dig med montering och hur du handhar Ajax systemet. Läs mer under: Vi hjälper dig med montering och ditt smarta hem.

Installera AJAX själv

Om du prövar att installera själv har du all hjälp via den interaktiva manualen som guidar dig igenom installationen steg för steg. Via AJAX app ansluter du Ajaxhubben (centralenheten) med endast ett enkelt klick och konfigurerar enheten. Detektorerna monteras med skruv via de medföljande SmartBracket fästet. Det är bra att ha en trappstege, ett par skruvmejslar och en syl/borr till hands. 

Här finns flera installations manualer till din hjälp. (Tips för att få instuktioner på svenska; öppna i Google Chrome och välj översätt till Svenska)

STEG FÖR STEG - Hur du registrerar AJAX larmet och monterar hubben/Navet

 1. Ladda ner appen Ajax System (Ej Pro, om du inte jobbar som installatör) och registrera dig – finns på iOS och Android.
 2. Lägg till centralenheten genom att skanna QR-koden på hubben
 3. Addera övriga komponenter genom att följa anvisningarna i appen
 4. Placera/montera hubben/Navet i närheten av ditt bredbandsuttag. Gärna på ett dolt ställe om det går.

Hur du monterar varje komponent i systemet

 1. Montera dörrmagnetkontakter på dörrar (går även att montera på fönster). Du bör skruva fast med skruvar och inte med den dubbelhäftande tejpen.
 2. Montera rörelsedetektorer och IR-kameror 200 – 250 cm högt. Försök täcka så mycket av rummet som möjligt. Om du har husdjur tänk på att inte montera rörelsedetektor/IR-kamera för nära där husdjur kan tänkas röra sig. Till exempel nära en trappa.  
 3. Brandvarnare placeras i taket och helst mitt i rummet, men minst 50 centimeter från vägg, andra föremål eller ventilationsöppningar.
 4. Placera inomhussiren så att du hör den på natten och i närheten till ingång/entrén.
 5. Montera knappsats/manöverpanel i närhet till ingång.

Hur du konfigurerar Netmore SIM-kortet M2M som backup

Om du har ett SIM M2M kort behöver du sätta i det i Hubben/Navet. Du behöver ställa in “APN” och aktivera Data Roaming i AJAX appen för att få ditt Netmore simkort att fungera.

Det gör du genom att gå in på hubbens inställningar (kugghjulet):

 1. [AJAX appen -> Enheter -> Hub -> Inställningar -> GSM -> SIM1/2]
 2. Där fyller du i data.rewicom.net under APN. 
 3. Du behöver inte fylla i något under Användarnamn eller Lösenord.
 4. Vid modeminställning ska Mobil och roaming vara påslaget.

När allt fungerar så har du inga röda varningar under enheten hubben i Ajax-appen, dvs “GSM Signalstyrka” och “Mobil” är bägge blå.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Vägledning
Handla
Information
Moms visas: